Известие

Collapse
No announcement yet.

Долен носач 156 2.4 JTD

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Долен носач 156 2.4 JTD

Здравейте колеги!

Проблеми ми е следния...
    ... днес ми се наложи да свалям предния долен носач. При свалянето нищо трудно, с малко зор, но излезна. Обаче при слагането обратно, нещо се запънааааа

Има още една подобна тема във форума, но и по този начин не стана. Говоря за отпускането на кормилния накрайник и от там вече напасваш, ама неще

Та мисълта ми е, ако някой е извършвал тази операция да я напише стъпка по стъпка, ако е възможно.

Благодаря предварително!
    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD '99

Коленича само пред господ,но не го виждам тука..

здрасти,колега.всичко се прави по обратния ред.има си точно момент в който шарнира си идва на място.а пък в случай,че сте откачили и корм.накрайник,вече би трябвало да е песен.аз съм опитвал и нещо друго(при свален корм.накрайник)първо вдявам шарнира,завивам гайката малко,и след това напаснах тампоните по местата им.беше ми се закучило нещо и бях бесен тогава,но се получи от първия път.така,че само не се предавай,от там е излязло и там ще влезе,за разлика от други работиуспех
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Неможеш да вкараш шарнира или ноача в моста?
      Ако шарнира не влиза, трябва да развиеш гайката на карето, да издърпаш малко главината и ще влезе.
      Ако е носача в/у моста, тогава трябва да повдигнеш максимално на горе главината и настрани също колкото е възможно и носача ляга точно на мястото си.
      sigpic
      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
      147 JTDm 140-Малката манекенка
      GT- JTDm 150

Comment

Тампоните си лягат на мястото, обаче болта, с който трябва да се захвани - дупката бяга около 2мм и неще О.о

Comment

Първоначално публикувано от nosunshine Покажи съобщение
          Тампоните си лягат на мястото, обаче болта, с който трябва да се захвани - дупката бяга около 2мм и неще О.о
          Значи трябва да развиеш гайката на карето, да преместиш главината малко и ще влезе.
          Може да имаш само още едно малко проблемче, гайкта е 36.
          Успех.
          sigpic
          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
          147 JTDm 140-Малката манекенка
          GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
            Значи трябва да развиеш гайката на карето, да преместиш главината малко и ще влезе.
            Може да имаш само още едно малко проблемче, гайкта е 36.
            Успех.
            Е, тфа мисля че е ненужно. Смисъл, че карето няма роля. Носача влиза под карето.

Comment

Баси има доста различни начини за сваляне на долен носач, мисля че ако човек си ги сваля и качва сам, спрамо условията и инструментите който разполага, може да си изгради доста сносна методика......особенно ако гайката на главината му се развива бързо, макар че в някой случай изобщо не е нужно......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                Баси има доста различни начини за сваляне на долен носач, мисля че ако човек си ги сваля и качва сам, спрамо условията и инструментите който разполага, може да си изгради доста сносна методика......особенно ако гайката на главината му се развива бързо, макар че в някой случай изобщо не е нужно......
                Ако не ти се спи, възможно ли е да напишеш няколко начина :Д

Comment

Ключ! Дали са ми грешен тампон в магазина.

Comment

Working...
                  X